Vastgoed ontwikkeling woningbouwvereniging

Vastgoed ontwikkeling woningbouwverenigingWinkels en winkelgebieden hebben een belangrijke positie in de leefomgeving. Ze voorzien ondermeer in de behoefte van bewoners om elkaar te ontmoeten, te verblijven, recreëren en te winkelen. Als er geen winkels zijn dan worden ze node gemist. Vooral de praktische en gemaksfunctie van buurtwinkels is voor de consument zeer belangrijk.

De Buurtwinkel

De buurtwinkel is dichtbij en je kan er terecht voor dagelijkse verse, ‘gewone’ of ‘vergeten’ boodschappen. Dit vergroot direct het woongenot. Naast de praktische en gemaksfunctie ervaart de consument in sterke mate dat de buurtwinkel bijdraagt aan het bredere welzijn in de buurt. In de mate waarin mensen zich op hun plek voelen in hun buurt en binding hebben met buurt en buurtgenoten. Buurtwinkels dragen dan ook, veel meer dan huisarts, basisschool of goed openbaar vervoer, bij aan het woongenot van mensen.

Herontwikkeling

Door een veelheid aan ontwikkelingen op het gebied van onder meer demografie, koopgedrag en automatisering zal de rol van de fysieke winkel als distributiekanaal blijvend aan verandering onderhevig zijn. Integratie van bricks & clicks en het voeren van een omnichannel-strategie zijn een must voor retailers om te overleven. Waarbij de fysieke winkel een belangrijke toegevoegde waarde kan leveren aan de beleving van producten en merken. Voelen, ruiken en beleven van producten doe je immers niet achter het scherm van je computer, tablet of smartphone. Niet alle bestaande winkelmeters voldoen echter aan de wijzigende huisvestingswensen van retailers. Vele winkelpanden, winkelcentra en winkelgebieden dienen dan ook een opzet, invulling en uitstraling te krijgen.

UPIV | Uw Partner In Vastgoed

Wij kunnen u daarbij van dienst zijn met:

  • Markt- en haalbaarheidsonderzoek met betrekking tot de toekomstmogelijkheden van winkelvoorzieningen
  • Adviseren met betrekking tot de mogelijke (her)ontwikkeling van winkelpanden, winkelcentra en winkelgebieden
  • Het faciliteren en begeleiden van een (her)ontwikkeling van een winkelpanden, winkelcentra en winkelgebieden
  • Het begeleiden van verkoop van winkelruimte
  • Het begeleiden van verhuur van winkelruimte

Deze werkzaamheden kunnen wij op projectbasis of als interim vastgoed manager voor u verrichten.