Winkelcentrum In de Bogaard te Rijswijk

Posted in Referentieprojecten

Winkelcentrum In de Bogaard te Rijswijk

Winkelcentrum In de Bogaard ligt op een goed bereikbare positie in het zuidelijk deel van Rijswijk. Sinds de opening in de jaren zestig heeft het winkelcentrum een succesvolle en sterke positie opgebouwd in Rijswijk en omgeving. In de Haagse regio vervult het winkelcentrum de functie van een stadsdeelcentrum.

Corio had, als eigenaresse van het zogenaamde J-Blok (huidige Prinsenpassage), naar aanleiding van een aantal ontwikkelingen in de omgeving besloten tot revitalisering. Voor winkelcentrum In de Bogaard is aan de zijde van het parkeerterrein een opvallend entreegebied gesitueerd. Door de aanwezigheid van een groot plein werden de beide ingangen naar het winkelcentrum sterk benadrukt. Prinsenpassage ligt op de kop aan de oostzijde van winkelcentrum In de Bogaard. Door de ligging, de goede parkeervoorzieningen en de aanwezigheid van bekende, landelijke filiaalbedrijven behoort dit winkelblok momenteel tot één van de beste winkeldelen van het winkelcentrum.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden bleef winkelen mogelijk. 34 winkeliers zijn verplaatst. Door de gelijktijdige opstart van diverse ontwikkelingsgebieden, was er niet tot nauwelijks ruimte voor het plaatsen van noodwinkels. Een complex schuifplan.

 

Projectgegevens